Blogg

Varmt, varmt välkommen!

Vad roligt att du är här och hänger med mig en stund! Att du i dagens hav av intryck, media och information väljer att spendera några minuter just här. Jag vill att du ska veta att jag värdesätter den tiden högt och tar den inte för givet.

Min intention med denna hemsida är att den ska fungera som en brygga in till stillheten och oss själva.

Vad i all världen betyder det, och varför skulle det vara värdefullt? Undrar du kanske.

Det är ett högt tempo i dagens samhälle. Det är mycket som ska göras, många listor som behöver avklaras och man önskar ofta att dagen hade fler timmar. Vi behöver prestera på jobben, planera våra dagar, ta hand om vår familj, vårda våra relationer, träna och ta hand om vår hälsa. Samtidigt vill vi gärna ha fritid och hinna vara spontana, skapa livet vi drömmer om, uppleva allt världen har att erbjuda och kanske på det se riktigt snygga ut.

Vi bombarderas med nya intryck dagligen av företag som investerar miljontals kronor i att förstå det mänskliga psyket, så att de kan påverka och manipulera oss till konsumtion. Vi lär oss att vi behöver uppnå ditt, köpa datt och göra happ för att vara bra nog. Vi skrollar i flöden som äter vår uppmärksamhet och sväljer bilder av filtrerade modeller, artister och entreprenörer. Vi läser framgångssagor och jämför vår vardag med hollywood-filmer.

…..

Är det bara jag som behöver ta ett andetag ibland?

Det är tufft att vara människa i ett samhälle som är format som vårt. Därför är det oerhört viktigt att i all denna fart, omringad av nedtryckta gaspedaler också ha tillgång till en broms. Men är det bara jag som upplever att våra bromsar verkar utslitna? Att de knappt fungerar?Jag undrar om vi någonsin upplevt så mycket psykisk ohälsa i vår samtid förut. Om stressen har varit så påtaglig, diagnoserna varit så många, utmattningen så utspridd och dom berömda väggarna så hårda. Det är nästan som att vart man än vänder sig om kan man se lidande. På det kan vi addera den digitala utvecklingen våra hjärnor inte är formade för att kunna hantera än, stressen med klimatförändringarna, osunda samhällsstrukturer, giriga företagsledare och skeva politiker.

Behöver det vara såhär?

Jag tror inte det. Jag tror vi kan bättre. Men jag tror att för att vi ska uppnå ett hållbart samhälle behöver vi hållbara människor. Och ett sätt att uppnå det på är att börja med att reparera bromsen.

Därför är detta en inbjudan till att ge dig själv lite mer utrymme i ditt liv. Att inte behöva en anledning för att få slappna av med gott samvete. Att hitta till en lugn plats både i vardagen men också inom dig, där du inte behöver prestera eller leva upp till något. Att ge oss själva tillåtelse att ibland gå från att göra till att vara. Så att vi kan återfå kontakten med oss själva, vår kropp och vår intuition.

"People cry, not because they are weak. It's because they have been strong for too long."
Johnny Depp
"Authenticity is the daily practice of letting go of who we think we're supposed to be and embracing who we are. Because true belonging only happens when we present our authentic, imperfect selves to the world, our sense of belonging can never be greater than our level of self-acceptance.."
Brené Brown

Min vision är att arrangera inspirationskvällar, meditationer, retreats, utbildningsprogram och annat gott med mindfulness och kommunikation som kärna. Jag skriver just nu på en föreläsning där vi kommer prata om mindfulness och hur det kan vara värdefullt. Jag planerar också en mindfulnessdag för dig som vill provsmaka på medveten närvaro. Som är nyfiken på att ta del av denna guldgruva som miljontals människor runt om i världen har gjort i århundraden innan oss, och fortfarande gör.

Fram tills dess får du gärna följa min nya Instagram där min intention är att bidra med lite mer harmoni, omtanke och närvaro i flödet. Du hittar den här.


Med värme till nästa gång,

Aleksandar

Om Mindfulness

Mitt mål är att bidra till en framtid där vi människor lever i djup kontakt med oss själva, varandra och vår omvärld.