Aleksandar Petrovic

Med mindfulness, genom nuet till en mer hållbar samtid

Mindfulness | MBSR | Meditation

Jag brinner för att hjälpa människor som gör gott i världen att hantera stress och utmaningar, för att kunna utnyttja sin fulla potential och samtidigt njuta av tillvaron.

Detta genom föreläsningar, events, retreats och utbildningsprogram med fokus på Mindfulness, Kommunikation och Ledarskap.

Bakgrund

Efter att ha växt upp i ett samhälle som många gånger värderar framgång högre än hållbarhet blev jag tidigt målinriktad. Efter gymnasiet flyttade jag till Norge för att prova mina vingar och som 21 år gammal lyckades jag bli en av Nordic Choice Hotels yngsta Meeting & Event Manager. Vårt hotell blev också samma år prisat som årets Clarion Hotell av hotellmogulen Petter Stordalen (han på bilden).

Här började min förvirring. Efter att tidigt ha uppnått det som på något sätt var mitt mål; en fin titel, bra lön, att få bära kostym, ha lägenhet mitt i stan och en vacker flickvän – så insåg jag att det inte var svaret på min lycka. Det visade sig vara en roll jag försökte spela. En roll som egentligen inte var jag. Så jag sa upp allt.

Petter Stordalen Aleksandar Petrovic

Några månader senare, liggandes i en av vagnarna på den transibiriska järnvägen i Ryssland, öppnade jag för första gången boken The Power Of Now, skriven av Eckhart Tolle. Den boken var fröet till vad som kom att förändra hela min världsbild och hur jag skulle komma att leva mitt liv. Sedan dess har jag läst en mängd liknande böcker, lyssnat till många lärare, rest länge och haft lyxen att få spendera mycket tid med uppmärksamheten vänd inåt. Jag har spelat flera roller i arbetslivet, provat starta företag och föreläst för gymnasieelever. Efter många år har jag förstått att jag kommer ägna mitt liv åt att försöka förstå det mänskliga medvetandet.

Mindfulness | MBSR | Meditation | Aleksandar Petrovic

Idag är jag redo att hjälpa sprida det värde mindfulnessträning erbjuder. Efter att ha kommit i kontakt med Jon Kabatt-Zinn och hans MBSR program (läs mer här) har jag äntligen hittat en kontext med forskningsunderlag som är anpassad till det moderna samhället. Jag är också tacksam för min Kommunikolog utbildning som hjälpt mig få bredare förståelse för kommunikation och förändring. Men den utbildning jag är allra mest tacksam för är alla timmar jag utforskat medvetandet på meditationskudden och i det största laboratoriet – vardagen.

Nu finns äntligen höstens kurs att boka!

Det är tufft att vara människa ibland och vi lever i en samtid med många utmaningar. Stress, oro, prestationskrav, ångest, depression, ilska, nedstämdhet och förvirring är några få av dom tillstånd som många av oss kämpar med. Samtidigt som vår planet står framför stora förändringar som kan upplevas både skrämmande och oöverkomliga. Därför känns det väldigt meningsfullt att erbjuda en plattform där vi kan träna på att möta oss själva, vår upplevelse och varandra med ett kärleksfullt, självmedkännande och accepterande förhållningssätt. Att hjälpa reducera stress, öka välbefinnande och växa som människor. Så att vi kan hantera, och även njuta, av den vardag vi står framför.

Säkra din plats till världens mest beforskade mindfulnessprogram

Boka Höstens Kurs

Vi kommer djupdyka i stresshantering, personligt ledarskap, medvetenhet och mycket, mycket mer.

Anlita Aleksandar

Föreläsare & Kurshållare

Jag brinner för att hjälpa hållbara människor i en ohållbar samtid hantera utmaningar och stress, för att kunna utnyttja sin fulla potential och njuta av resan. Detta med fokus på Mindfulness, Kommunikation och Ledarskap.